luni, 16 mai 2011

Oferta de cursuri pentru toamna acestui an !

Aşa cum am anunţat, Centrul nostru organizează, începând cu 1 octombrie, un sistem coerent de studiere a Tradiţiei Ezoterice Occidentale, după modelul universităţilor populare (învăţământ pentru adulţi).
Oferta noastră cuprinde, deocamdată, 9 cursuri, însă numărul lor va creşte în viitorul apropiat.
Aceste cursuri sunt următoarele:
1. Kabbala iniţiatică (cursul durează 3 ani. Primul an : Tarotul şi kabbala. Se studiază toate lamele Tarotului, Arcanele majore şi cele minore, etc, cu elemente practice de artă divinatorie).
2. Introducere în studiul ezoterismului occidental. (Este un curs mai general, care abordează ansamblul elementelor ce compun tradiţia occidentală, pe care le detaliem în celelalte cursuri).
3. Franc-masoneria, între mit şi realitate -Istorie, doctrină, simboluri. (Este tot un curs programat pe durata a 3 ani, în primul an se studiază istoria franc-masoneriei universale şi simbolismul primelor 3 grade. În ceilalţi ani se studiază istoria şi simbolismul riturilor de perfecţiune).
4. Rozicrucienii, superiorii necunoscuţi de lângă noi. Se studiază istoria rozicrucienilor, din antichitate până azi. Organizaţii, personalităţi, opere, etc.
5. Martinismul şi ordinele martiniste. La fel ca în cazul rozicrucienilor. Se studiază şi fragmente din operele lui Martinez de Pasqually, Saint Martin, Papus, etc.
6. Gnoza şi gnosticismul. O istorie a curentelor gnostice din antichitate până azi, cu fragmente de texte gnostice, etc.
7. Cristalele şi puterile lor miraculoase. O introducere în lumea cristalelor şi a terapiilor bazate pe acestea.
8. Antroposofie. Curs cu elemente teoretice (un semestru) şi practice (semestrul al doilea), pornind de la teoriile expuse de Rudolf Steiner.
9. Perenialismul în viziunea lui Rene Guenon. O viziune originală a tradiţiei universale, prin prisma cărţilor acestui mare ezoterist francez.
Fiecare curs durează un an universitar (circa 24 săptămâni şi este împărţit în 2 semestre a 12 săptămâni).
Cursurile se vor ţine după amiaza, între orele 17 şi 20, de luni până vineri, iar sâmbăta de la 10 la 13 şi de la 16 la 19.
Fiecare lecţie de curs durează 3 ore (2 ore curs şi o oră seminar imediat după curs), o dată pe săptămână.
Fiecare curs se va organiza numai dacă sunt minim 10 persoane înscrise până pe data de 10 septembrie.
Persoanele care se înscriu la mai multe cursuri, primesc reduceri de taxă, în funcţie de numărul de cursuri la care s-au înscris.
Dacă aduceţi cu dumneavoastră mai multi cursanţi, beneficiaţi de reducerea taxei de participare la curs pentru dumneavoastră, proporţional cu numărul de cursanţi aduşi (până la 100% dacă aduceţi 10 cursanţi).
Pentru detalii, puteţi suna zilnic între orele 10.00 şi 18.00 la telefonul 0744 535 097 sau trimiteti mail pe adresa vsauciuc@yahoo.com.